Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2019

На Хмельниччині потрапив за ґрати молодик, який напав на літню жінку заради 30 гривень

Працівниками Шепетівської місцевої прокуратури в суді доведено вину особи у вчиненні розбійного нападу на 80-річну бабусю.

За результатами досудового розслідування, проведеного під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури слідчими Ізяславського ВП Славутського ВП ГУ НП в області, встановлено, що в червні минулого року  25-річний житель Рівненської області, раніше неодноразово судимий за вчинення корисливих злочинів, на шлях виправлення не став та скоїв новий тяжкий злочин.

Зокрема, з метою протиправного заволодіння майном жительки одного із сіл Ізяславського району злочинець проник до її домоволодіння.

У подальшому, переконавшись, що на подвір’ї немає сторонніх осіб, чоловік увійшов до приміщення будинку, де привів потерпілу у безпорадний стан, застосувавши сльозогінний балончик.

В той час, коли потерпіла (а це, нагадаємо, старенька жінка) впала на підлогу, отримавши тілесні ушкодження, зловмисник розпочав обшукувати будинок.

Почергово перевертаючи речі, у одній з кімнат чоловік віднайшов заховані під скатертиною на столі 30 гривень. Заволодівши знахідкою, він залишив будинок та зник у невідомому напрямку.

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій – напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, та поєднаний з проникненням у житло) КК України.

Вироком Ізяславського районного суду Хмельницької області засудженому призначено покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, крім житла.

Засуджений продовжує утримуватися під вартою.

Примітка. Вирок суду законної сили не набрав.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1827