Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2019

За принципової позиції прокуратури двоє мешканців м. Красилів, які до смерті побили свого знайомого, проведуть за ґратами 9 років

За результатами розгляду касаційних скарг засуджених, Верховним судом України залишено без змін вирок Красилівського районного суду, яким їх визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 186 КК України (грабіж).
 

Злочин вчинено у м. Красилів ще у червні 2015 року. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, двоє місцевих мешканців у віці 19 та 20 років змовились помститись своєму спільному знайомому.
 

Реалізуючи свій злочинний умисел, близько третьої години ночі посеред вулиці вони нанесли 42-річному чоловікові численні удари. Били руками та ногами у різні частини тіла та голову.
 

Коли потерпілий, аби уберегтись від неправомірних дій, намагався втекти, спільники його наздогнали та продовжили побиття.
 

Після цього, заволодівши його мобільним телефоном, вони втекли з місця події.
 

Від отриманих травм чоловік помер наступного дня у реанімаційному відділенні лікарні.
 

Як повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець, стороною обвинувачення в суді повністю доведено вину осіб у вчиненні вказаних злочинів.  Вироком районного суду одному із засуджених призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі, іншому – 9 років 6 місяців.
 

Будучи незгідними з рішенням суду першої інстанції, та в подальшому з рішенням апеляційного суду, засуджені оскаржили його в касаційному порядку, однак ці скарги залишено без задоволення.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1813