Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2019

За реагування прокуратури Хмельниччини поверненню у державну власність підлягають землі вартістю майже мільйон гривень

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури продовжують активну роботу щодо забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Так, за принципової позиції прокуратури області постановою Північно-західного апеляційного господарського суду скасовано рішення суду першої інстанції та задоволено позовні вимоги прокуратури про витребування з незаконного володіння юридичної особи на користь держави восьми земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 16 га.
 

Орієнтовна ринкова вартістю цієї землі складає 960 тис грн.
 

Встановлено, що за фізичними особами зареєстровано право приватної власності на ці земельні ділянки, розташовані на території Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району.
 

Разом із тим, з’ясовано, що Головним управлінням Держгеокадастру в області як розпорядником земель цієї категорії накази, що слугували підставою реєстрації права приватної власності на вказані ділянки, не приймались.
 

Таким чином, земля поза волею держави неправомірно вибула з її власності.
 

Як повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді прокуратури області Андрій Гаврилик, за рішення суду вказані землі підлягають поверненню у державну власність.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2185