Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2019

Прокуратурою області до суду направлено обвинувальний акт відносно учасника смертельної ДТП у м. Хмельницькому

За процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції України в області завершено досудове розслідування за фактом  порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смертельні наслідки.
 

Подія сталась у лютому цього року у м. Хмельницькому. Водій автомобіля марки «ТОYОТА Land Cruiser Prado», рухаючись перехрестям на зелений дозволений сигнал світлофора, під час проїзду регульованого пішохідного переходу на проїзній частині вулиці Героїв Майдану не надав переваги у русі пішоходу, який також переходив дорогу на зелений сигнал, та допустив наїзд на нього.
 

В результаті дорожньо-транспортної пригоди 63–річна жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження не сумісні із життям та померла на місці події.
 

За результатами досудового розслідування стосовно водія, який порушив Правила дорожнього руху України, до Хмельницького міськрайонного суду направлено обвинувальний акт за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).
 


Довідково: санкція ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2040