Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2019

Верховним Судом підтримано позицію прокуратури про повернення КП «Аеропорт Хмельницький» земель вартістю понад 2 млн грн

За принципової позиції прокуратури постановою Верховного суду залишено без змін рішення суду першої інстанції, яким задоволено позовні вимоги прокуратури Хмельниччини про визнання недійсними розпорядження та державного акта на землі вартістю понад 2 млн грн, неправомірно передані у приватну власність.
 

Підставою для прокурорського реагування стало те, що відповідно до розпорядження Хмельницької районної державної адміністрації у 2009 році громадянину для ведення товарного сільськогосподарського виробництва виділено у натурі (на місцевості) близько 1,9 га землі, розташованої на території Розсошанської сільської ради.
 

Виявилось, що ця ділянка входить у масив земель, що на праві постійного користування ще з 1982 року належать комунальному підприємству «Аеропорт Хмельницький», а тому передаватись у власність особи не могла.
 

У зв’язку із цим, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогою визнати вказане розпорядження райдержадміністрації та державний акт на право приватної власності на землю недійсними.
 

Вказане рішення створює умови для повернення цих ділянок законному користувачу та відновлення фактичної роботи підприємства у майбутньому.
 

Не погоджуючись із обґрунтованою позицією Хмельницького міськрайонного суду, відповідач оскаржував її в апеляційному та касаційному порядках, однак у задоволенні касаційної скарги Верховним судом йому відмовлено.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2011