Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який намагався підкупити начальника відділу поліції

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується робота з викриття корупційних правопорушень, спрямована не лише на виявлення випадків одержання неправомірної вигоди, а й на фіксування фактів її надання.


У лютому цього року, за процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури та у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.


Намагаючись повернути автомобіль марки «BMW-316», який затримано працівниками поліції у зв’язку із відсутністю у водія документів на право керування ним, житель Городоцького району запропонував начальнику відділу поліції неправомірну вигоду в розмірі 400 доларів США.


Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво, місцеву прокуратуру та за вказаним фактом розпочато досудове розслідування.


Під час передачі частини коштів у розмірі 5100 грн. вказаного громадянина викрито, а кошти вилучено.


Як повідомив начальник Віньковецького відділу Городоцької місцевої прокуратури Олександр Лісовий, за результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів вчинення особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище).


Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.


Довідково: санкція ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2228