Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2019

За активної участі прокуратури Хмельниччини суд залишив без розгляду позов приватного агровиробника про визнання за ним права оренди на земельні ділянки вартістю понад 2,3 млн грн

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності.
 

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, прокуратурою Хмельницької області здійснено вступ у розгляд судом справи за позовом фермерського господарства до Головного управління Держгеокадастру в області про визнання суб’єкта господарювання стороною у трьох договорах оренди земельних ділянок загальною площею 94 га, розташованих за межами  с. Котелянка Полонського району.
 

Своїм позовом господарство вимагало визнати його орендарем земельних ділянок нормативною грошовою оцінкою 2,3 млн грн.
 

Вивченням матеріалів справи з’ясовано, що на даний час позивач будь-якого правового зв’язку із орендарем спірних земельних ділянок – фізичною особою, якій вони були передані для ведення фермерського господарства, не має.
 

Позовні вимоги приватного агровиробника необґрунтовані та спрямовані на неправомірне набуття поза дотриманням конкурсної процедури права оренди цими землями.
 

Визнання позивача стороною орендаря у договорах оренди землі порушило б вимоги законодавства, якими передбачено конкурсні умови передачі юридичним особам прав на землі державної та комунальної власності.
 

За результатами розгляду справи господарським судом Хмельницької області прийнято рішення про залишення позову фермерського господарства без розгляду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2128