Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2019

На Хмельниччині судитимуть групу осіб, які у м. Старокостянтинів вчинили розбійний напад на подружжя

За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, затверджено та направлено до суду обвинувальний акт за фактом розбійного нападу на подружжя у м. Старокостянтинів.
 

Встановлено, що четверо чоловіків віком 27-33 років, переслідуючи корисливі мотиви, домовились між собою про вчинення розбійного нападу.
 

Реалізуючи свій злочинний умисел, 28 грудня 2017 року близько 5 години ранку, троє із них для маскування та приховування обличчя одягли маски та пішли до будинку потерпілих.
 

Четвертий спільник чекав їх в автомобілі, припаркованому поруч.
 

Зловмисники проникли на подвір’я, де в той час якраз перебував господар, та заздалегідь заготовленою гумовою палицею одразу почали наносити удари, що спричинили йому тілесні ушкодження середньої тяжкості. На супротив потерпілого один з нападників пригрозив застосуванням пристрою, схожого на зброю.
 

Переслідуючи умисел на заволодіння чужим майном, розбійники затягнули чоловіка до будинку, де перебувала його дружина. Погрожуючи зв’язаному подружжю застосуванням зброї, зловмисники поставили вимогу передати їм гроші та почали шукати їх самостійно.
 

Заволодівши знайденими у чоловічій сумці коштами у сумі 52 тис грн, розбійники покинули будинок та зникли з місця злочину.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, вчинений за попередньою змовою групою осіб) направлено для розгляду до Старокостянтинівського районного суду.
 

Окрім того, на розгляді у суді перебуває ще одне кримінальне провадження за фактом вчинення двома членами цієї групи розбійного нападу на ювелірний магазин у м. Сокиряни Чернівецької області.
 


Довідково: санкція ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1910