Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2018

За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури зловмисники, які займались незаконним рибним добувним промислом, сплатять до бюджету понад 120 тис грн шкоди, завданої довкіллю

Органами прокуратури області вживаються заходи щодо стягнення до бюджету шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
 

Так, обвинувачами Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в суді доведено вину мешканців одного з сіл Кам’янець-Подільського району, які незаконного займались рибним добувним промислом.
 

Встановлено, що у березні поточного року двоє чоловіків, з метою власного збагачення та не маючи на те відповідного дозволу, здійснили незаконний вилов риби забороненим знаряддям лову – рибальською сіткою.
 

В результаті незаконного зайняття рибним добувним промислом на річці Дністер, що протікає поблизу с. Колодіївка Кам᾿янець-Подільського району Хмельницької області, правопорушниками виловлено рибу виду вирезуб причорноморський, судак, лящ, короп (сазан), плітка, карась сріблястий, окунь звичайний, а також річковий рак.
 

Своїми протиправними діями «горе-рибаки» завдали шкоди на суму понад 123 тис. грн.
 

За результатами судового розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні осіб визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним добувним промислом).
 

Засудженим призначено покарання у виді 2 років обмеження волі, від відбування якого їх звільнено із встановленням іспитового строку.
 

Разом з тим, як повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар, за позовом місцевої прокуратури судом прийнято рішення про стягнення із чоловіків 123 тис. грн. шкоди, завданої довкіллю.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2550