Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2018

За позовом Шепетівської місцевої прокуратури державі повернуто законсервовані під заліснення землі у Полонському районі

Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави, одним з елементів якої, з-поміж іншого, є консервація деградованих і малопродуктивних сільськогосподарських угідь.
 

Консервації підлягають деградовані і малопродуктивні землі,  господарське використання яких є екологічно небезпечним та економічно  неефективним. Здійснюється вона шляхом припинення їх господарського  використання на визначений термін шляхом залуження або заліснення.
 

Шепетівською місцевою прокуратурою встановлено, що у 2010 році Полонською райдержадміністрацією прийнято рішення про консервацію шляхом заліснення 160 га угідь на території району.
 

Водночас, незважаючи на це, у 2015 році посадовцями Головного управління Держгеокадастру в області видано накази на розроблення і затвердження проектів землеустрою щодо відведення із числа законсервованої у приватну власність громадянина 2 га землі.
 

В свою чергу, новий власник ділянки, якому вона надана для ведення особистого селянського господарства, передав її у користування суб’єкта господарювання.
 

Реагуючи на ці порушення та діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання наказів та договору оренди землі недійсними.
 

Судом апеляційної інстанції позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.
 

«На сьогодні рішення суду виконано та земельну ділянку сільськогосподарського призначення повернуто у власність держави», - повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2341