Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2018

До 6 років позбавлення волі засуджено зловмисника, який, перебуваючи в розшуку, вчинив ряд злочинів та незаконно заволодів автомобілями хмельничан

Працівниками Хмельницької місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні та у суді доведено вину 38-річного чоловіка, який, переховуючись від столичних правоохоронців, вчинив ряд злочинів на території м. Хмельницького.
 

Досудовим розслідуванням, яке за процесуального керівництва місцевої прокуратури здійснювалося слідчим відділом Хмельницького відділу поліції  Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що зловмисник, скориставшись довірою автовласників, заволодів їхнім транспортом.
 

Так, пропонуючи виконання ремонтних робіт, він попросив передати йому ключі від автомобіля марки  Toyota Tacoma та коли їх отримав – на зв'язок із власником не виходив, а транспортний засіб використовував у власних цілях.
 

Скориставшись дружніми відносинами ще з двома хмельничанами, спритник також заволодів автомобілями марок ГАЗ та Hyundai Lantra.
 

Під час керування останнім на підставі підробленого посвідчення водія у січні цього року його було затримано поліцейськими у м. Чернівці.
 

Окрім того, в ході огляду викраденого автомобіля виявлено перероблений зловмисником в домашніх умовах на вогнепальну зброю сигнальний (стартовий) пістолет «Retay Baron HK», а за місцем проживання – боєприпаси та вогнепальну зброю.
 

Під час слідства правоохоронцями встановлено, що затриманий з 2006 року перебуває у розшуку за підозрою у вчиненні у м. Київ дорожньо-транспортної пригоди з летальними наслідками, та більше 10 років проживав на території України за вигаданим прізвищем та ім’ям.
 

Як повідомив перший заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Павло Маслюк, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 289, ч. 2 ст.289, ч. 1 ст. 263-1, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України (незаконному заволодінні транспортними засобами, незаконній переробці та зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів, використанні завідомо підробленого документа).
 

За принципової позиції місцевої прокуратури обвинуваченого засуджено до 6 років позбавлення волі та буде етаповано для участі в судовому розгляді іншого кримінального провадження.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2134