Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2016

На Хмельниччині виявлено факти незаконного зайняття земель сільських шкіл

    У ході реалізації представницьких повноважень Городоцькою місцевою прокуратурою встановлено, що за двома загальноосвітніми школами I-III ступенів, які з грудня минулого року перебувають у комунальній власності Волочиської об’єднаної територіальної громади, закріплені земельні ділянки для популяризації передового досвіду ведення сільського господарства площею 8,5 га та 9,7 га відповідно.
    Проте, як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Роман Олійник, ці земельні ділянки всупереч закону – без будь-яких правовстановлюючих документів, використовує одне зі столичних ТОВ для вирощування ячменю з метою подальшої реалізації.
    Аналогічні порушення виявлено Шепетівською місцевою прокуратурою щодо незаконного використання земельної ділянки, яка перебуває у постійному користуванні ЗОШ І-ІІІ ступенів Ізяславського району. За інформацією керівника місцевої прокуратури Івана Комара, на цих землях площею 15 га товариство з обмеженою відповідальністю засіяло сою.
    За вказаними фактами органами прокуратури внесено відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю) КК України. Досудове слідство у зазначених провадженнях здійснюють територіальні органи поліції.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1920