Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2016

Через зловживання службовим становищем низки посадовців незаконно забудовано узбережжя річки в центральній частині міста Хмельницького (ФОТО)

    Прокуратурою Хмельницької області виявлено факт зловживання службовим становищем посадовими особами управління архітектури і містобудування Хмельницької міської ради, реєстраційної служби міськрайонного управління юстиції в інтересах приватного підприємства, що спричинило тяжкі наслідки державі.
    Встановлено, що службові особи одного з приватних підприємств, з метою заволодіння земельною ділянкою водного фонду площею 0,38 га на березі річки Південний Буг в обласному центрі, підробили угоду про придбання нібито об’єкта незавершеного будівництва. Хоча в дійсності зазначене майно було ще раніше реалізоване іншому суб’єкту господарювання як будівельні матеріали.
    На підставі підробленої угоди міською радою приватному підприємству надано цю земельну ділянку в користування для будівництва бази відпочинку.
    Незважаючи на те, що вказана угода не відповідала вимогам чинного законодавства, на початку 2015 року службовими особами реєстраційної служби було безпідставно зареєстровано право власності ПП на об’єкт незавершеного будівництва.
    Після цього службовими особами управління архітектури і містобудування Хмельницької міської ради, в інтересах ПП, було видано документи на здійснення будівництва, у які внесено недостовірні відомості про цільове призначення 0,38 га земель. А саме, замість земель водного фонду, які є виключно державною власністю, вказано, що це землі громадської і житлової забудови.
    Зазначені дії спричинили тяжкі наслідки державі, які полягають у незаконній забудові прибережної смуги Південного Бугу у місті Хмельницький.  Ринкова вартість вказаної земельної ділянки становить понад 2 млн гривень.
    За даним фактом прокуратурою Хмельницької області зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем, що причинило тяжкі наслідки) та ч.2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.
    Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 4016