Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2024

Прокуратура Хмельниччини вимагає додержання конституційних прав громадян під час застосування до них примусових заходів працівниками поліції

Органами прокуратури області вкотре перевірено додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення у частині затримання громадян, доставлення їх до органів поліції, строків та умов тримання у спеціальних органах та приміщеннях.
 
Так, перевіркою діяльності органів Національної поліції області встановлено факти порушень законодавства при адміністративному затриманні осіб, забезпеченні їх права на захист, безпідставного доставлення до органів поліції.
 
Мали місце випадки неповідомлення близьких осіб про затримання, порушення порядку проведення особистого огляду та оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення, в тому числі тих, які направлено на розгляд до суду, унаслідок чого особи ухилились від передбаченої законом відповідальності.
 
Не завжди вживались належні заходи щодо забезпечення відбування правопорушниками адміністративного арешту.
 
Окрім того, виявлено факти незабезпечення належного функціонування укриття у спеціальних установах та приміщеннях Національної поліції в області.
 
З метою усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до відповідальності органами прокуратури області із вказаних питань внесено 13 документів реагування, у тому числі обласною прокуратурою – 1 вказівку начальнику ГУНП в області.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 155