Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2024

Прокуратура оскаржує вирок стосовно колишньої очільниці Служби у справах дітей Хмельницької обласної державної адміністрації

Хмельницька обласна прокуратура оскаржує вирок Хмельницького міськрайонного суду, яким колишній очільниці Служби у справах дітей Хмельницької обласної державної адміністрації призначено покарання у виді штрафу за вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
 
В апеляційній скарзі прокурори вимагають призначити їй покарання у виді позбавлення волі.
 
Нагадаємо, в кінці 2020 року до посадовиці звернулось подружжя з приводу усиновлення хлопчика із Хмельницького обласного спеціалізованого будинку дитини. Керівниця служби пообіцяла їм сприяння. Свої «послуги» оцінила в сумі 5000 доларів США. Саме під час одержання у липні 2021 року цих коштів її було викрито правоохоронцями.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 136