Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

На Хмельниччині судитимуть учасників злочинного угрупування, які організували контрабанду «сонячного каміння» до Республіки Туреччина

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактом незаконного придбання, передачі, перевезення, зберігання та збуту бурштину (ч. 3 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 240-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що у січні минулого року двоє громадян України та двоє іноземців, які проживають у Хмельницькому, налагодили канал постачання «сонячного каміння» з Рівненської області до м. Хмельницький.
 
«Товар» отримували у відділеннях «Нової пошти» у вигляді сирцю та декоративних виробів, фасували його на дрібні частини та передавали групі жінок, які під приводом приватної поїздки автобусом перевозили дорогоцінне каміння до Республіки Туреччина, де продавали.
 
Всього задокументовано 14 епізодів злочинної діяльності фігурантів.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників управління карного розшуку.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 75