Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2023

Чверть мільйона гривень за дозвільні документи: на Хмельниччині повідомлено про підозру директору підприємства у експертно-технічній сфері

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору підприємства у експертно-технічній сфері за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
 
Хмельницький підприємець звернувся до фірми, директором якої є підозрюваний, задля одержання дозволів на проведення робіт, пов’язаних із підвищеною небезпекою.
 
Офіційно підприємець мав сплатити за послуги 35 000 грн.
 
Однак, фігурант висунув вимогу про надання йому 265 000 грн за вплив на службових осіб центрально-західного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, до кола повноважень яких входить надання таких дозволів. Наголосив, що лише у такому випадку буде прийнято позитивне рішення щодо оформлення документів.
 
Правоохоронці затримали зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після одержання вказаної суми.
 
Кошти вилучили на місці події.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 756