Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2023

На Хмельниччині засуджено п’яного водія фури, який на блокпосту на смерть збив військового та травмував двох тероборонівців

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури суд визнав винним водія, який, керуючи транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть одного потерпілого та тілесні ушкодження середньої тяжкості двом іншим (ч. 3 ст. 286-1 КК України). Його засуджено до 7 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 6 років.
 
У квітні минулого року поблизу с. Давидківці водій автомобіля «DAF» не зупинився перед стаціонарним блокпостом територіальної оборони. Не зменшуючи швидкість руху, він допустив зіткнення з іншою автівкою та бетонною огорожею контрольного пункту, за якою знаходились військові.
 
Внаслідок ДТП один військовослужбовець від отриманих травм загинув на місці, ще двоє тероборонівців - травмовані. Рівень алкоголю у крові засудженого перевищував норму в 16 разів.
 
Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 920