Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2023

«Махінації» із комунальними землями вартістю більше 900 тис грн – у зловживанні повноваженнями підозрюється службовець сільгосппідприємства

За процесуального керівництва Теофіпольського відділу Волочиської окружної прокуратури працівнику товариства повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).
 

За даними слідства, керівник одного із підрозділів підприємства, яке займається вирощуванням зернових культур, підробив рішення сесії сільської ради про надання у власність громадян 18 га на території колишнього Теофіпольського району.
 

При цьому на пленарному засіданні такі питання не піднімались та не обговорювались.
 

Згодом підроблені та підписані сільським головою рішення ради були використані для реєстрації права приватної власності на землі, однак спробу неправомірного відчуження ділянок вартістю понад 900 тис грн попереджено арештом, накладеним в межах кримінального провадження.
 

Сільського голову за вчинене уже притягнуто до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).
 

Досудове розслідування здійснюється слідчими Хмельницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в області.
 
 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України передбачає альтернативні покарання у виді штрафу, арешту або позбавлення волі до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, а ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України – позбавлення волі до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та штрафом.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 846