Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2023

На Хмельниччині повідомлено про підозру провіднику пасажирського вагона «Укрзалізниці», який незаконно переправляв ухилянтів через державний кордон України (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури працівнику АТ «Укрзалізниця» повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Встановлено, що провідник пасажирського вагона АТ «Укрзалізниця» підшуковував осіб, зацікавлених у незаконному виїзді з країни. Він переховував ухилянтів у вентиляційній шахті службового купе потягу та переправляв їх за кордон поза митним та прикордонним контролем.
 
«Квиток» коштував від 2000 до 3000 доларів США.
 
Залізничника затримано у порядку ст. 208 КПК України в одному із пунктів пропуску на Львівщині та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави.
 
Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників відділу міграційної поліції ГУНП в області та Управління СБУ в області.
 
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 689