Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2023

Шахраювали на продажі автомобілів з-за кордону - судитимуть учасників злочинного угрупування (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої злочинної групи за фактом шахрайства (ч. ч. 1-4 ст. 190 Кримінального кодексу України).
 
Встановлено, що 54-річний хмельничанин організував шахрайську схему продажу автомобілів в Інтернеті, до якої залучив ще двох виконавців.
 
Співучасники розміщували в мережі фейкові оголошення, у яких пропонували доставити з-за кордону авто, але послуги надавали з обов’язковою передоплатою.
 
Отримавши гроші на картку, зловмисники видаляли оголошення з мережі та просто зникали.
 
Всього зафіксовано 9 епізодів їх злочинної діяльності. Розмір заподіяних збитків становить майже 100 тис грн. Серед потерпілих від таких шахрайських дій є волонтери, які хотіли придбати транспорт для військових.
 
За результатами проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронцями вилучено мобільні телефони, сім картки, чорнові записи, грошові кошти та 5 автомобілів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників Управління карного розшуку ГУНП в області.
 
Довідково: санкція ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 893