Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2023

Судитимуть кримінального авторитета, який поширював злочинний вплив на Хмельниччині

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно «кримінального авторитета» за фактами встановлення та поширення в суспільстві злочинного впливу, крадіжки та незаконного заволодіння транспортним засобом (ч. 2, 3 ст. 185, ч. 1 ст. 255-1, ч. 2 ст. 289 КК України).
 
За даними слідства, раніше судимий за вчинення майнових злочинів 37-річний чоловік здобув у в’язниці авторитетний статус. Тож після виходу з місць позбавлення волі почав активно поширювати свій злочинний вплив на Кам’янеччині. Він особисто визначав осіб, відповідальних за дотримання «злодійських законів», та координував їх діяльність.
 
Окрім того, злочинець у 2021 році вчинив серію крадіжок.
 
З гаража місцевого мешканця він викрав майна на суму понад 50 тис грн, а через декілька днів демонтував фари з автомобіля, припаркованого в одному з дворів у Кам’янці.
 
Також у лютому 2022 року зловмисник побив кам’янчанина та заволодів його авто.
 
Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 10 років з конфіскацією майна. Наразі він перебуває під вартою без можливості внесення застави.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1150