Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2022

За привласнення 2 млн грн на будівництві амбулаторій судитимуть чотирьох членів організованої злочинної групи (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно чотирьох осіб за фактом привласнення організованою групою коштів державного бюджету в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).
 
Організував протиправну діяльність 42-річний житель столиці.
 
До неї залучив ще директора та виконроба підконтрольних йому товариств – переможців публічних закупівель, які здійснювали будівництво двох амбулаторій загальної практики сімейної медицини у Шепетівському районі, а також інженера з технічного нагляду.
 
Шляхом завищення обсягу робіт, витрат на проведення будівництва, підробки документів спільники упродовж 2018-2019 років заволоділи коштами державного бюджету у сумі 2 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
Довідково: найсуворіша санкція інкримінованих статей передбачена ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 882