Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2022

Закликали до зміни меж території України – двох хмельничан засуджено до 5 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури суд визнав винним 38-річного чоловіка та його 34-річну спільницю у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України).
 
Встановлено, що хмельничанин, будучи у західному регіоні координатором проросійського громадсько-політичного об’єднання “Союз граждан Украины”, під час відеоконференцій на сайті публічно закликав до вчинення умисних дій, направлених на зміну меж території та державного кордону України.
 
Українську владу він називав “хунтою” і закликав до її повалення, а також агітував брати участь в інформаційній війні, надавати фінансову допомогу, постачати ліки та речі так званим “ополченцям”, які відстоюють ідею федералізації України.
 
Тоді ж він вступив у змову з обвинуваченою для розповсюдження серед хмельничан сепаратистської газети “Новороссия”. Це видання містило заклики об’єднати всі “исконно русские земли” та відновити межі СРСР або навіть і розширити їх, фізично знищити керівництво України, що прийшло до влади після подій на Євромайдані, та його прихильників, озброюватися і захищати Новоросію.
 
Вироком Хмельницького міськрайонного суду спільників засуджено до 5 років позбавлення волі кожного.
 
Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 910