Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2022

На Хмельниччині за наїзд на пішоходів судитимуть п’яного водія

Окружною прокуратурою міста Хмельницького до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 42-річного хмельничанина за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження (ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України).  
 
За даними слідства, п’яний водій «Skoda Oktavia», не врахувавши дорожню обстановку на перехресті, здійснив наїзд на двох перехожих, які рухались по узбіччю.
 
Втративши керування виїхав на зустрічну смугу, зіткнувся з автомобілем «Volkswagen Golf» та в’їхав в дерево.
 
Зрозумівши, що накоїв кермувальник втік з місця пригоди.
 
Внаслідок ДТП 39-річних пішохід отримав тяжкі травми та понад місяць провів у лікарні.
 
Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області.
 
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1473