Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2022

Судитимуть ще одного фігуранта у справі про заволодіння коштами на будівництві водогону

Хмельницькою окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду товариства за фактом зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги з метою отримання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 365-2 Кримінального кодексу України).
 
За даними слідства, під час виконання робіт з будівництва водогону в с. Вовча Гора Хмельницького району вартістю понад 2 млн грн, інженер технічного нагляду товариства-підрядника підписав акти приймання та довідки про вартість виконаних будівельних робіт, в яких завідомо для нього були вказані неправдиві відомості.
 
Як наслідок, Чорноострівській селищній раді заподіяно шкоду на суму понад 110 тис грн.
 
Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 10 років.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області.
 
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1388