Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2024

На Хмельниччині повідомлено про підозру чотирьом місцевим жителям, які організували діяльність підпільного цеху з незаконного пошиття «брендового» одягу (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури 4 місцевим мешканцям повідомлено про підозру у незаконному використанні знака для товарів, фірмового найменування, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало матеріальної шкоди у особливо великих розмірах (ч.3 ст. 229 КК України).
 
За даними слідства, у грудні 2022 року група осіб, у склад якої увійшли мешканці міста, у виробничих приміщеннях обласного центру, організували діяльність цеху з виготовлення спортивного брендового одягу.
 
На продукцію шили емблеми та етикетки відомих брендів та реалізовували підробки через посередників за нижчою ціною, ніж дороговартісний оригінал. Продавали також у месенджерах «Viber» та «Telegram».
 
Такими діями компанії - власнику торгових знаків, заподіяно шкоду в розмірі 6,3 млн гривень.
 
За результатами проведення санкціонованих обшуків за місцями виготовлення, зберігання та збуту фальсифікату вилучено понад 2200 одиниць готової продукції, обладнання, фурнітуру, комп’ютерну техніку, чорнові записи тощо.
 
На даний час вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу та проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення усіх причетних до вчиненого кримінального правопорушення осіб.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників відділу протидії кіберзлочинам ГУНП в області Департаменту кіберполіції Національної Поліції України.
 
   
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 34