Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2022

Закон та справедливість понад усе – непорушна істина і у період воєнного стану

Незважаючи на правовий режим воєнного стану, прокуратура та органи правопорядку продовжують ефективно виконувати свої функції.

Наразі для Українського народу важливо не лише захистити суверенітет і територіальну цілісність України, а й зберегти правову державу.

 «Законність – це основа, на якій розвивається цивілізоване суспільство», – наголосив керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник.

Реалізовуючи свої конституційні функції, органи прокуратури забезпечують додержання принципу верховенства права та не допустять його порушення або ж будь-якого ухилення від відповідальності. Особливо це стосується осіб, які вчинили кримінальне правопорушення.

Як приклад, прокуратура оскаржує вирок Білогірського районного суду про звільнення винуватця смертельної ДТП від відбування покарання.

Дорожньо-транспортна пригода сталась 2 грудня 2020 року в смт Білогір’я. Водій не врахував дорожньої обстановки та здійснив наїзд на пішохода, який рухався у попутному напрямку на краю проїжджої частини.
Внаслідок отриманих травм 54-річний чоловік помер на місці події.

За кермом перебував посадовець ДСНС, а вміст алкоголю у його крові перевищував норму в 10 разів.
Оскільки апеляційну скаргу сторони обвинувачення на м’якість призначеного покарання не задоволено, прокурори вимагають для засудженого реальної міри покарання у касаційному порядку.

«Також вкотре звертаю увагу мешканців краю на неприпустимість вчинення самосуду. Закликаю кожного Українця долучитись до зміцнення правової України! Для цього в першу чергу варто ефективно використовувати механізм юридичної відповідальності винних осіб. Довірте цю функцію уповноваженим державним органам! Прокуратура забезпечить аби відповідальність настала у визначений Конституцією України та Законами України спосіб, а винні понесли справедливе покарання», – додав очільник відомства.
 

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 282