Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2021

Вперше хмельницькі студенти мають нагоду ближче познайомитись з професією прокурора та разом із ним побувати на судовому засіданні (ФОТО)

Ініціативу Хмельницької обласної прокуратури познайомити студентів з професією прокурора, показати їм як відбувається судове засідання у кримінальному провадженні підтримав і Хмельницький апеляційний суд.
 

Упродовж тижня студенти Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та Хмельницького національного університету мали нагоду спостерігати за роботою прокурорів у судовому засіданні, побачити як практично прокурором реалізується функція публічного обвинувачення та його роль у кримінальному провадженні.
 

Вони були присутні у відкритих судових засіданнях з розгляду Хмельницьким апеляційним судом та Хмельницьким міськрайонним судом кримінальних проваджень за фактами умисного вбивства, спричинення тяжких тілесних ушкоджень, хуліганства, грабежу, а також незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.
 

На наступний тиждень заплановано аналогічні зустрічі зі студентами Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.
 

Майбутні правники мають можливість довідатися як у суді відбувається дослідження доказів, допит учасників кримінального провадження, виступ прокурора в судових дебатах, а також поспілкуватись із працівниками прокуратури та отримати відповіді на свої питання.
 

 «Ми хочемо щоб ще під час навчання у виші студенти на практиці познайомились із професією прокурора, зрозуміли функції та повноваження прокуратури. Сподіваємось, що це додасть нашим майбутнім колегам наснаги у навчанні, а тим, хто мріє згодом стати прокурором, – цілеспрямованості у досягненні своєї цілі та належної теоретичної підготовки під час здобуття освіти», - зауважив керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1873