Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2021

На Хмельниччині за вимагання неправомірної вигоди в розмірі 2600 доларів США судитимуть голову ОТГ (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди головою ОТГ (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).
 

За даними слідства, обранець громади вимагав 2600 доларів США за вплив на прийняття виконкомом рішення про дозвіл на розміщення рекламних щитів.
 

Після одержання половини вказаної суми, у квітні 2021 року, посадовця викрито правоохоронцями.
 

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та його відсторонено від посади.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України та Управлінням СБУ в Хмельницькій області.
 


Довідково: санкція ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1562