Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2021

Хмельницькою обласною прокуратурою до суду направлено обвинувальні акти за фактами несанкціонованого збуту податкової інформації

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури слідчим управлінням територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, завершено досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях за фактами несанкціонованого розповсюдження інформації з автоматизованої системи Державної податкової служби України «Єдиний реєстр податкових накладних».
 

Зокрема відбувся витік інформації про фінансову діяльність та господарські операції підприємств, розташованих на території Хмельницької області.
 

Встановлено, що керівник підрозділу ГУ ДПС у Хмельницькій області та керівник підрозділу ГУ ДФС у Хмельницькій області передавали інформацію із доступних їм баз даних колишньому колезі. Той, у свою чергу, збував її стороннім особам за грошову винагороду.
 

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Володимир Готра, за результатами досудового розслідування до Хмельницького міськрайонного суду відносно посадовців ГУ ДПС у Хмельницькій області та ГУ ДФС у Хмельницькій області направлено обвинувальні акти за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах) та ч. 2 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах) Кримінального кодексу України.
 

Колишнього працівника ГУ ДФС у Хмельницькій області, який торгував податковими відомостями,  судитимуть за ч. 2 ст. 361-2 (несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, вчинений повторно) Кримінального кодексу України.
 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 361-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі від 2 до 5 років, ч. 2 ст. 362 –  позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на той самий строк.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1643