Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2021

На Хмельниччині судитимуть екскерівника підприємства за підозрою в ухиленні від сплати до бюджету понад 3,7 млн грн податків

Хмельницькою обласною прокуратурою затверджено та до суду спрямовано обвинувальний акт за ч. 1 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків у значних розмірах).
 

Так, слідчим управлінням фіскальної служби в області за процесуального керівництва прокуратури проведено досудове розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків одним із суб’єктів господарювання.
 

Встановлено, що упродовж 2013-2017 років засновник та керівник одного із підприємств області під час продажу майнових прав на нежитлове приміщення не нарахував податкові зобов’язання з податку на додану вартість та не сплатив до державного бюджету 3,7 млн грн.
 

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Олег Львовський,  наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 

З метою відшкодування завданої шкоди прокурором заявлено цивільний позов.
 


Довідково: санкція статті передбачає покарання  у вигляді штрафу від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1762