Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2021

На Хмельниччині порушника карантинних вимог судитимуть за намагання підкупити патрульного

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно 58 - річного хмельничанина за фактом пропозиції ним працівникам роти №4 батальйону управління патрульної поліції в Хмельницькій області Департаменту патрульної поліції неправомірної вигоди за непритягнення його до адміністративної відповідальності за порушення правил щодо карантину людей.
 
Досудовим слідством встановлено, що у листопаді минулого року водія маршрутного таксі зупинено працівниками управління патрульної поліції у зв’язку із порушенням ним Правил дорожнього руху.


Щоби не затримувати людей, які на той час перебували у транспортному засобі, чоловікові запропонували проїхати на кінцеву зупинку маршруту для складання протоколу за перевезення пасажирів у кількості, більшій ніж місць для сидіння.


Аби уникнути адміністративної відповідальності, обвинувачений звернувся до патрульних із пропозицією надати їм неправомірну вигоду.


Незважаючи на відмову та попередження про кримінальну відповідальність, наполегливий чоловік дістав із своєї сумки грошові кошти в сумі 500 гривень та кинув їх на переднє сидіння автомобіля.


Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища).


Довідково: санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає штраф від 17 до 68 тис грн або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або  позбавлення волі на той самий строк.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1812