Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2021

Хмельницькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за підозрою керівника підприємства в ухиленні від сплати до бюджету понад 3,4 млн грн

Хмельницької обласною прокуратурою спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби в області продовжується активна робота щодо забезпечення надходження до бюджету загальнообов’язкових платежів та притягнення неплатників до визначеної законом відповідальності.

Так, слідчим управлінням фіскальної служби в області за процесуального керівництва обласної прокуратури здійснювалось досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах).

Встановлено, що у 2013 році керівник одного із підприємств області безпідставно сформував валові витрати з придбання товарно-матеріальних цінностей у фіктивного підприємства, чим умисно ухилився від сплати податку на прибуток підприємства у великих розмірах.

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Олег Львовський,  наразі обвинувальний акт за підозрою керівника підприємства в ухиленні від сплати до бюджету понад 3,4 млн грн податків скеровано до суду.

Довідково: санкція статті передбачає покарання  у вигляді штрафу від п’яти до семи тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1540