Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2021

На Хмельниччині за позовом прокуратури зайво сплачені кошти під час закупівлі засобів медичного призначення підлягають поверненню до бюджету

Чинним законодавством встановлено додаткові соціальні та економічні гарантії, спрямовані на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби СОVID-19 та визначено перелік товарів, ввезення яких на митну територію України звільняється від сплати мита та від оподаткування податком на додану вартість.


До цього переліку входять і системи моніторингу фізіологічних показників одного пацієнта або так звані монітори пацієнта, закуплені Кам’янець-Подільською міською лікарнею у квітні минулого року. Загальна вартість предмету закупівлі складала 268 тис грн.


Водночас Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою встановлено, що до ціни вказаного обладнання  неправомірно включено податок на додану вартість на  суму більше 17,5 тис грн.


Це призвело до зайвих витрат замовника та незаконних витрат бюджетних коштів.


Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, місцевою прокуратурою заявлено позов про стягнення вказаних коштів на користь Кам’янець-Подільської міської лікарні, який задоволено у повному обсязі.


Відтак, за рішенням господарського суду Хмельницької області зайво сплачені кошти під час закупівлі засобів медичного призначення підлягають стягненню на користь закладу охорони здоров’я.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1829