Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2021

На Хмельниччині судитимуть злочинну групу, яка вчинила квартирні крадіжки майже на 700 тис грн

Хмельницькою обласною прокуратурою затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт відносно чотирьох хмельничан, які вчинили п’ять квартирних крадіжок в обласному центрі та Хмельницькому районі.
 

У ході досудового розслідування, яке за процесуального керівництва обласної прокуратури здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області, встановлено, що з метою незаконного збагачення місцевий мешканець організував стійке злочинне об’єднання – організовану групу, до складу якої залучив ще трьох своїх знайомих.
 

Викрито їх правоохоронцями після чергової квартирної крадіжки у м. Хмельницькому.
 

Загальна вартість викраденого спільниками складає понад 667 тис грн.
 

Під час обшуків, проведених за місцем проживання зловмисників, виявлено речі, здобуті злочинним шляхом, а також наркотичні засоби та боєприпаси до нарізної вогнепальної зброї.
 

Обвинувальний акт відносно членів злочинної організації за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена організованою групою, у великих розмірах, поєднана з проникненням у житло), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження із бойовими припасами), ч. 1 ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ст. 198 (отримання, зберігання та збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України, направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 

Усім чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 


Довідково: максимальне покарання відповідно до санкцій вказаних статей передбаченого ч. 5. ст. 185 Кримінального кодексу України – позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1525