Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2020

За втручання прокуратури на Хмельниччині припинено неправомірне використання землі державної власності вартістю 1,8 млн грн

Органи прокуратури продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.
 

В межах реалізації представницьких повноважень Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення при використанні землі на території Теофіпольського району.
 

Встановлено, що Теофіпольською райдержадміністрацією у 2016 році неправомірно, всупереч вимогам земельного законодавства, в оренду одному із сільськогосподарських підприємств передано земельну ділянку загальною площею 30 га, розташовану на території Олійницької сільської ради.
 

Орієнтована вартість вказаної землі складає 1,8 млн грн.
 

При прийнятті зазначеного розпорядження та укладенні договору оренди райдержадміністрація перевищила свої повноваження та без проведення земельних торгів передала ділянку в користування як землі нерозподілених (невитребуваних) паїв, які до цієї категорії не належать та виключені із площ, що підлягали розподілу.
 

З метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до господарського суду Хмельницької області з вимогами про визнання незаконним та скасування розпорядження районної державної адміністрації, а також визнання договору оренди землі недійсним.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Ігор Барахтенко, за результатами судового розгляду справи незаконне користування земельною ділянкою припинено.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1621