Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2020

За позовом Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури підприємця зобов’язано сплатити до бюджету 850 тис грн за використання землі

За результатами розгляду позовних вимог Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, рішенням господарського суду Хмельницької області недобросовісного землекористувача зобов’язано сплатити на користь міської ради безпідставно збережені кошти орендної плати за використання земельної ділянки комунальної власності.
 

Встановлено, що з 2004 року фізична особа-підприємець є власником газової автозаправочної станції у м. Кам’янці-Подільському.
 

Рішенням міської ради власнику нерухомості затверджено проект землеустрою щодо відведення вказаної земельної ділянки.
 

Однак, всупереч вимогам законодавства та рішенню органу місцевого самоврядування, з того часу правовстановлюючі документи, що посвідчують право користування землею площею більше 1 га, так і не оформлені.
 

У зв’язку із цим, ділянка використовується безоплатно, бюджет територіальної громади недотримує значні кошти, що і стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Гончар, відповідно до рішення суду з відповідача на користь Кам’янець-Подільської міської ради підлягає стягненню близько 850 тис грн.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1825