Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2020

На Хмельниччині за службове підроблення судитимуть слідчу поліції

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчими слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, завершено досудове розслідування за фактом службового підроблення, вчиненого слідчою Хмельницького відділу поліції ГУНП в області.


Встановлено, що, перебуваючи у складі слідчо-оперативної групи, для збору та фіксації доказів за фактом проникнення у чуже житло слідча виїхала на місце події. Там під час огляду будинку вона виявила пошкодження вікна, що зафіксувала відповідним протоколом.


Однак, всупереч вимог КПК України вказану сліду дію проведено без двох понятих, участь яких є обов’язковою, а у протокол огляду місця події слідча внесла завідомо неправдиві відомості про їх присутність.


В подальшому цей доказ визнано недопустимим.


Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ч.1 ст.366КК України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.


Довідково: санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 17 до 68 тис грн або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.
 
 
Прес-служба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1746