Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2020

На Хмельниччині судитимуть чотирьох членів організованої злочинної групи, які погрожуючи вбивством, вимагали грошові кошти

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Хмельницької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт відносно чотирьох членів організованої злочинної групи, які займались вимаганням коштів.
 

Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський.
 

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками управління КОРД та управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України викрито зловмисників у травні цього року.
 

Організатор злочинного об’єднання – житель м. Волочиськ, маючи досвід вчинення злочинів проти власності, поєднаних з насильством відносно потерпілих, розробив план протиправного заволодіння грошовими коштами та залучив до складу групи ще трьох місцевих мешканців.
 

В одного із потерпілих спільники вимагали щомісячно 2 тис грн, але з часом їх «апетити» зростали та, прикриваючись неіснуючим боргом, вони поставили потерпілому вимогу переоформити право власності на автомобіль «Ауді А4».
 

В інших чоловіків зловмисники вимагали 40 тис грн, 1 тис доларів США та 2 тис доларів США неіснуючих боргів.
 

При цьому всі неправомірні вимоги членів злочинної групи супроводжувались застосуванням фізичного насильства та погрозами.
 

Обвинувальний акт відносно вказаних осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, з погрозою вбивства, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я людини, вчинене організованою групою), направлено для розгляду до Волочиського районного суду Хмельницької області.
 

Усім обвинуваченим обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.
 


Довідково: санкція ч. 4 ст. 189 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2054