Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2020

За реагування прокуратури Хмельницької області усунуто порушення під час закупівлі засобів медичного призначення для запобігання виникненню пандемії (COVID-19)

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять вивчення стану додержання вимог законодавства, спрямованого на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби СОVID-19.
 

З метою зниження ціни на необхідні товари лікарського призначення для запобігання виникненню пандемії (COVID-19), постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2020 № 224 затверджено перелік товарів, ввезення яких на митну територію України звільняються від сплати мита та від оподаткування податком на додану вартість.
 

Водночас, в ході проведеного вивчення, органами прокуратури встановлено на території області факти безпідставного включення до договорів про закупівлю засобів медичного призначення, необхідних для запобігання виникненню пандемії (COVID-19), сум ПДВ.
 

Це зумовлює безпідставне завищення ціни, призводить до зайвих витрат замовників та необґрунтованих прибутків постачальників, що у свою чергу, завдає шкоди економічним інтересам держави у вигляді незаконних витрат бюджетних коштів.
 

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, прокуратурою області ініційовано проведення відповідного корегування та повернення зайво сплачених коштів бюджетним установам.
 

За результатами розгляду листів прокуратури на рахунки замовників – закладів охорони здоров’я повернуто кошти на загальну суму 375 тис грн.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1874