Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2020

На Хмельниччині прокуратура вимагає повернення у державну власність земель прибережної захисної смуги вартістю понад 2,3 млн грн

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою в інтересах держави до суду пред’явлено п’ять позовів про визнання незаконними та скасування рішень органів місцевого самоврядування, а також повернення в державну власність земельних ділянок прибережних захисних смуг загальною площею близько 1 га та вартістю більше 2,3 млн грн.
 

Підставою для прокурорського втручання стало те, що ці землі для ведення особистого селянського господарства, садівництва, будівництва, обслуговування житлового будинку і споруд передано у приватну власність на підставі рішень органів місцевого самоврядування Кам’янець-Подільського району (сільських рад та райдержадміністрації).
 

Разом з тим, землі прибережних захисних смуг перебувають виключно у державній та комунальній власності, можуть надаватися лише в користування та для спеціально визначених цілей, а їх передача у приватну власність для вказаних цілей суперечить чинному законодавству.
 

«Таким чином земельні ділянки прибережної захисної смуги р. Устя та прибережної захисної смуги р. Дністер неправомірно вибули із власності держави», - повідомила заступник керівника місцевої прокуратури Ольга Кравцова.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1943