Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2020

За реагування прокуратури області розмір орендної плати за використання землі у м. Хмельницькому збільшено майже на 300 тис грн

Прокуратурою Хмельницької області проводиться системна робота по реагуванню на факти використання суб’єктами господарювання земель комунальної власності за заниженою орендною платою.
 

Так, прокуратурою області з’ясовано, що на території обласного центру для ведення підприємницької діяльності громадянин на підставі договору оренди використовує земельну ділянку площею 0,7 га. Нормативну грошову оцінку договором визначено у розмірі 890 тис грн, а щорічний розмір орендної плати – 27 тис грн.
 

У зв’язку із змінами законодавства розмір нормативної грошової оцінки збільшився до 9,2 млн грн та, як наслідок, розмір плати за землю має бути вдесятеро більшим.
 

З метою усунення вказаних порушень прокуратурою області до Хмельницького міськрайонного суду пред’явлено позов про внесення відповідних змін до договору оренди.
 

В ході розгляду судом позову прокурора відповідач погодився на внесення відповідних змін та уклав із Хмельницькою міською радою відповідну додаткову угоду. 
 

Відтак, завдяки вказаному реагуванню надходження до місцевого бюджету за використання цієї ділянки збільшено на 280 тис грн щорічно.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1722