Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2020

На Хмельниччині судитимуть головного бухгалтера підприємства, якого підозрюють в ухиленні від сплати понад 1,7 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчим управлінням фіскальної служби в області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати до бюджету єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у значних розмірах.
 

Так,  головний бухгалтер одного з підприємств області упродовж  2017-2018 років, незважаючи на наявність чималих грошових коштів на його рахунках, умисно не сплачувала єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі понад 1,7 млн грн.
 

Як повідомив керівник галузевого відділу прокуратури області Олег Львовський, за результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212-1 КК України (ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування).
 

Завдяки скоординованим прокуратурою області заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям наразі до бюджету уже відшкодовано близько 800 тис грн.
 

З урахуванням того, що підозрювана у повному обсязі визнала свою вину, прокуратурою області обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості направлено для розгляду до суду.
 

 
Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1677