Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2020

За реагування Старокостянтинівської місцевої прокуратури розмір орендної плати за використання землі збільшено на 1 млн грн

Старокостянтинівська місцева прокуратура, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, вживає заходів досудового врегулювання спору щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Зокрема, місцевою прокуратурою встановлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення на території однієї з об’єднаних територіальних громад Красилівського району.
 

Встановлено, що на підставі договорів оренди, укладених упродовж 2008-2012 років, сільськогосподарському товариству надано майже 420 га землі, розташованої на території Красилівського району.
 

За її використання орендар сплачував до бюджету 245 тис грн щорічно.
 

З часу укладення договорів нормативна грошова оцінка земель суттєво змінилась та на даний час складає 15,7 млн грн, а тому і розмір орендної плати підлягав перегляду.
 

З огляду на викладене, місцевою прокуратурою ініційовано питання про приведення передбаченої договором орендної плати за землю у відповідність до вимог чинного законодавства.
 

«За результатами розгляду листів місцевої прокуратури сторони підписали додаткові угоди, внаслідок яких орендну плату збільшено до 1,1 млн грн», - повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець.
 

Окрім того, аналогічно, за ініціативи місцевої прокуратури, з іншим орендарем, який використовує земельні ділянки на умовах оренди загальною площею понад 120 га, що розташовані на території тієї ж ОТГ, підписано додаткову угоду до договору оренди земельних ділянок.
 
Внаслідок цього орендна плата за даним договором збільшилась із 48 до 353 тис грн.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1685