Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2019

За втручання Хмельницької місцевої прокуратури скасовано рішення про неправомірну передачу в приватну власність землі вартістю 1,6 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури продовжують активну роботу щодо забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

За результатами розгляду позовних вимог Хмельницької місцевої прокуратури скасовано рішення про неправомірну передачу у приватну власність землі площею 28 га та вартістю понад 1,6 млн грн.
 

Підставою для прокурорського втручання стали виявлені порушення вимог законодавства під час передачі землі у власність громадян в порядку безоплатної приватизації.
 

Встановлено, що наказами Головного управління Держгеокадастру в області та рішеннями Меджибізької селищної ради затверджено документацію із землеустрою та прийнято рішення про передачу громадянам для ведення особистого селянського господарства чотирнадцяти земельних ділянок, які розташовані за межами населених пунктів Меджибізької селищної ради Летичівського району.
 

На час прийняття вказаних рішень зазначені особи вже використали своє право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок цієї категорії в межах норм безоплатної передачі для даного виду використання. При цьому, всупереч вимог Земельного кодексу України, при зверненні до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області та Меджибізької селищної ради вони надавали недостовірну інформацію про наявність такого права.
 

Таким чином, земля поза волею держави неправомірно вибула з її власності.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, рішеннями Летичівського районного суду Хмельницької області позовні вимоги прокуратури про визнання наказів Головного управління Держгеокадастру в області та рішення Меджибізької селищної ради про надання у власність земельних ділянок недійсними та зобов’язання повернути земельні ділянки задоволено у повному обсязі.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1773