Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2019

На Хмельниччині прокуратура в суді відстояла повернення державі незаконно приватизованих земель в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища

За позовами Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Хмельницьким апеляційним судом визнано незаконними та скасовано рішення Устянської сільської ради та на користь територіальної громади витребувано земельні ділянки, розташовані в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища.
 

Встановлено, що, незважаючи на заборону надання земель прибережної захисної смуги уздовж Дністровського водосховища у приватну власність,  сільською радою трьом громадянам для ведення садівництва незаконно передано 1800 кв м землі, яку вони, не маючи дійсного наміру щодо її використання, продали іншій особі.
 

Вибуття вказаних земельних ділянок водного фонду, що є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності, з державної власності суперечить вимогам законодавства та грубо порушує її інтереси.
 

«Завдяки активній та принциповій позиції  прокуратури, апеляційний суд погодився із доводами прокурора про незаконність передачі земельних ділянок у приватну власність та задовольнив позовні вимоги», - повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді Андрій Гаврилик.
 

Відтак, завдяки втручанню прокуратури землі в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища повернуться у власність держави.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2054