Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2019

На Хмельниччині судитимуть групу осіб, які «вибивали» кошти у місцевого підприємця

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактами вчинення ряду корисливих насильницьких злочинів групою у складі чотирьох осіб.
 

Намагаючись розв’язати корпоративний спір неправомірним способом, 44-річний мешканець Славутського району, залучившись «підтримкою» ще трьох мешканців столиці, вирішив у будь-який спосіб зобов’язати свого опонента виконати цивільно-правові зобов’язання.
 

Реалізуючи злочинний умисел, у лютому 2015 року зловмисники вирішили викрасти потерпілого, а для уникнення можливого викриття їх протиправної діяльності представитись працівниками правоохоронних органів.
 

Кримінальники прибули на місцевий ринок, де перебував потерпілий, застосовуючи фізичне насильства, силоміць посадили його у свій автомобіль та вивезли за межі м. Славута.
 

Погрожуючи зброєю та із застосуванням насильства, зловмисники змусили чоловіка написати боргові розписки, встановивши строк їх виконання.
 

Утримуючи на території колишнього тваринницького комплексу, потерпілого тривалий час насильницьким шляхом примушували до виконання зобов’язань та погрожували вбивством, а коли побачили, що в його сумці є чимала сума коштів та цінне майно, вирішили заволодіти і ними.
 

Загалом вартість майна, яким заволоділи спільники, складає понад 300 тис грн.
 

За клопотанням сторони обвинувачення усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Троє  із них використали своє право на внесення застави.
 

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі та викрадення людини), ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 2 ст. 355 (примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань) КК України направлено для розгляду до Славутського міськрайонного суду.
 


Довідково: максимальна міра покарання за статтями обвинувачення передбачена ч. 4 ст. 187 КК України – позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2114