Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2019

За зловживання впливом судитимуть хмельничанина, який за неправомірну вигоду обіцяв сприяти в одержанні посвідчення водія

За процесуального керівництва прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом вчинення корупційних кримінальних правопорушень мешканцем обласного центру.
 

Чоловік запевняв, що за 2 тис грн зможе сприяти у позитивному вирішенні питання щодо отримання посвідчення водія категорії «СЕ», що дає право на керування вантажівкою, без фактичного навчання та здачі іспитів. Оскільки для цього необхідні документи, які підтверджують безперервний стаж водіння та право власності чи користування транспортним засобом, він обіцяв посприяти і у вирішенні такого питання, за 200 доларів США.
 

Після одержання цих коштів від місцевого мешканця зловмисник надав до одного із територіальних сервісних центрів підроблену довіреність на право розпорядження автомобілем, яка в подальшому слугувала однією з підстав для видачі посвідчення водія необхідної категорії.
 

Також правоохоронцями задокументовано факт одержання від іншої мешканки м. Хмельницького неправомірної вигоди в розмірі 5,5 тис грн. За цю суму правопорушник обіцяв посприяти в отриманні свідоцтва про закінчення закладу для підготовки водіїв категорії «В» без фактичного навчання.
 

Після одержання цих коштів його викрито.
 

Наразі обвинувальний акт за ч. 2 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави), ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документа) КК України відносно вказаної особи направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 

Досудове розслідування за фактом причетності інших осіб до вчинення кримінальних правопорушень, пов’язаних з неправомірною видачею водійських посвідчень, триває.
 
 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді штрафу в розмірі до 25 тис грн або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2521