Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2019

За позовом прокуратури Хмельниччини скасовано право оренди земель державної власності вартістю 19 млн грн

На виконання рішення суду, винесеного за позовом прокуратури Хмельниччини, скасовано право фермерського господарства на оренду земельних ділянок загальною площею 317 га.
 

Позовні вимоги про визнання недійсними 12 договорів оренди земельних ділянок, розташованих на території Ізяславського району Хмельницької області, підтримано та задоволено постановою Північно-західного апеляційного господарського суду.
 

Вартість цих земель сільськогосподарського призначення складає понад 19 млн грн.
 

Підставою для прокурорського реагування стало те, що в порушення вимог законодавства, яким передбачено дотримання конкурсних засад при передачі таких земель,  вказані ділянки державної форми власності були надані Головним управлінням Держгеокадастру в Хмельницькій області юридичній особі без проведення земельних торгів (аукціону) з продажу права їх оренди.
 

Допущені  порушення за умови дефіциту земельних ресурсів та наявного попиту на отримання в оренду земель сільськогосподарського призначення не дали змогу встановити ринкову орендну плату за їх використання.
 

Отримання земельних ділянок у користування поза конкурсною процедурою надає переваги відповідним користувачам поряд з іншими добросовісними орендарями та створює корупційні ризики.
 

Відтак, незаконне використання вказаних ділянок припинено та землі повернуто їх власнику.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2053